Sayfamızda aşure tarifi, aşure nasıl yapılır, aşure yapımı, aşure malzemeleri, aşure tarifleri, aşure tarifi nasıl yapılır, kolay aşure yapılışı, aşure tarifi ve yapılışı, 4 kişilik aşure tarifi yer almaktadır.
AŞURE TARİFİ-AŞURENİN YAPIMI
Öncelikle malzemeleri temin etmek gerekir.
1,5 su bardağı aşurelik buğdayyarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye
yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
AŞURE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER ŞUNLARDIR.
1,5 su bardağı aşurelik buğdayyarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye
yarım su bardağı kuru üzüm
10-15 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
AŞURE TARİFİ-AŞURENİN YAPIMI
Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın
Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın
Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı nişasta ilave edebilirler)
Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.
Afiyet olsun.
Sizlerde aşure tarifi, aşure nasıl yapılır, aşure yapımı, aşure malzemeleri, aşure tarifleri, aşure tarifi nasıl yapılır, kolay aşure yapılışı, aşure tarifi ve yapılışı, 4 kişilik aşure tarifi yayınımıza yorumlar kısmından ekleme yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder