3 Eylül 2019 Salı

Antep Fıstığının Faydaları

Antep Fıstığı Meyvesinin bileşiminde %53.8 yağ, %20 protein, %15 şeker ve nişasta bulunur. Günde yenilen küçük bir avuç iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılar. Antep fıstığı ayrıca vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının yaklaşık yüzde 35''ini karşılar. Antep fıstığında kolestrol yoktur. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Tüketilmesi kroner kalp hastalığının riskini azaltır. Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür. Vitaminler E, B ve C için zengindir. Antep fıstığı şeker hastalığında kullanılabilir. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
Sonraki
This is the most recent post.
Sonraki
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder